"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 25 мая 2017 г.

ПОДВИГ ВЕЛИКИЙ І ВІЧНИЙ
Спасибі, солдате, за подвиг століть,
Якому нема і не буде ціни
Друга світова війна… Страшна війна ХХ століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині в Україні. Воїни-переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожен клаптик землі, вистояли і перемогли. Для України ціна тієї перемоги жахлива – мільйони людських життів. 
На передодні свята районна бібліотека для дітей провела годину мужності для учнів 8- Б ЗОШ №2 з шкільним бібліотекарем Михайловою М.М. Бібліотекарі Іщенко Людмила Миколаївна та Вольф Ірина Олександрівна розповіли про табори смерті, героїв-партизанів на окупаційній території, про знущання над мирним населенням та військовополоненими . Діти Жеребко Настя, Іванюк Аня та Ніколаєва Аліна декламували вірші відомих поетів М. Познавської, А. Малишка, П. Тичини, В. Сосюри. Були продемонстровані відеоролики про ті страшні роки.
Присутні слухали розповідь про наших земляків - героїв війни. Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах Великої Вітчизняної війни, виніс роки окупації та пекла концтаборів, хто підняв з руїн відродив рідний край. Подвиг Ваш - безсмертний, пам'ять про вас нетлінна, вдячність народу безмежна. З кожним роком все далі відходять в історію роки війни .
В залі бібліотеки експонується виставка-спогад «Вогонь памяті не згасне», яка висвітлює фотодокументи років війни. Завдання бібліотекарів не дати забути підростаючому поколінню про ту жорстоку війну.
Завідуюча районною бібліотекою для дітей – Янішевська Л. В.



Комментариев нет:

Отправить комментарий