"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 14 марта 2017 г.

Доля Кобзаря

        У дні відзначення 203 річчя від Дня народження українського генія в сільській бібліотеці відбувся літературний захід «Доля Кобзаря».
       На заході були присутні учні 5 – 9 класів та вчителі Копач Л. А., Мазур І. В. Не відмовилась від запрошення Копач Катерина Федорівна – вчителька, яка пропрацювала 52 роки в рідній школі, а зараз знаходиться на заслуженому відпочинку.
        На заході звучали зворушливі розповіді про нелегку долю хлопчика – кріпака, молодого, талановитого поета, класика української літератури Т. Г. Шевченка.
       Діти уважно, з інтересом сприймали усе почуте, щиро переживали за цю незвичайну людину, що вийшла з народу і стала відомою у всьому світі як невмирущий символ України.
        Присутні мали змогу виразно продекламувати вірші:  Аліна Івченко  «До Кобзаря», Андрій Літвінов «Тарас Шевченко», Аліна  Іщенко «Ода Шевченкові». Проникливо і схвильовано розповіла напамять уривок з поеми «Катерина» Копач Катерина Федорівна.
       У конкурсі знавців  життя і творчості Т. Шевченка переможцями стали Саакян  Арсен (5 кл), Семенов Вадим (8 кл), Шуляк Катерина (9кл).
         До цієї знаменної дати в бібліотеці оформлена викладка літератури «Тарас Шевченко: погляд крізь століття».
                                                     
                                                                                                                                                                                 Зав. Петрівською бібліотекою Корнєєва Т.Ф.







Комментариев нет:

Отправить комментарий