"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 25 ноября 2016 г.

« Горять свічки в людських долонях»
          Багато десятиліть правда про Голодомор перебувала під суворою забороною розголошення. Здобувши Незалежність України тема голодомору повертається до памяті народу. Стає його болем,реквієм і одночасно символом незнищенності нації.
          В районній бібліотеці для дітей проведена година памяті для учнів 8-Б  класу ЗОШ №3 з бібліотекарем Руденко Тетяною Іванівною. Про масові голодування народу, понівечені життя поколінь, насильницької смерті,страждання і знищення нації України розповіла бібліотекар Ручка Тетяна Анатоліївна. Пролунали вірші з уст учнів Ковальчук Вікторії, Корнєївої Юлії, Щербакової Інни, Ремінної Наталії, Вербицького Андрія.
         Зі смутком в очах діти переглянули відеоролики спогади очевидців 1932-1933 років,ознайомилися з книжковою виставкою «Свіча скорботи». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять невинно убієнних жертв геноциду. Тетяна Іванівна доповнила розповідь спогадами  свого батька  та наших земляків про ті страшні часи. Кожен громадянин України повинен знати масштаби цієї трагедії , внаслідок  якої в мирний час на своїй землі загинули мученицькою смертю мільйони людей. Зникли з карти України  сотні і тисячі сіл та хуторів. І не тільки знати а й пам’ятати,передавати ці знання своїм дітям і онукам, шанувати память загиблих, робити все можливе, аби жодні трагедії не могли повторитися НІКОЛИ!

                                                      Завідуюча районною бібліотекою для дітей -

                                                       Янішевська Л.В.







Комментариев нет:

Отправить комментарий