"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 21 ноября 2016 г.

Вивчаємо традиції – навчаємось толерантності

         Толерантність – це повага, прийняття і розуміння багатого різноманіття світової культури.
         Розуміння толерантності  неоднакове у різних культурах, адже залежить від історичного досвіду народів.
         Зараз толерантність розуміють як повагу й визнання рівноправності, відмову від домінування та примусу, визнання прав інших на власні думки й погляди. Отже, толерантність, у першу чергу – це прийняття всіх такими, які вони є, взаємодія з ними на основі згоди.
В читальному залі районної бібліотеки пройшов урок толерантності. Бібліотекарі відділу обслуговування Кожарновська Л. Б. та Шубська І. П. в ході тренінгового заняття намагалися поглибити знання про поняття «толерантність», «Міжнародний день толерантності»; сформувати толерантне ставлення до ровесників і старших людей; закріпити довірливий стиль спілкування у групі.
Учасники заходу – учні 10 класу ЗОШ № 1 та вчитель історії Бойко Михайло Петрович активно приймали участь у вправах та конкурсах. Були проведені такі конкурси : «Конверт», «Збери слово», «Цікаве слово», вправа «Асоціальний ряд». Щоб закріпити поняття  «толерантність» всі присутні написали визначення толерантності на кольорових листочках, з яких потім зібрали «Дерево толерантності».  Були продемонстровані відеоролики «Сліпий , який зачепив серця мільйонів людей», «Посли та голови дипмісій 29 – ти країн взяли участь у соціальному проекті OUTLOOK до Дня толерантності» , «Про дружбу».
В ході уроку учні проявили не аби яку активність, що не може не тішити організаторів заходу.
Бібліотекар читального залу Павлова Л. О. представила книжкову викладку «Мова взаємовідносин».  


Завідуюча відділом обслуговування-

Петриця Н. М.


























Комментариев нет:

Отправить комментарий