"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 19 мая 2020 г.





Як тебе не любити, бібліотека моя


Петрівській бібліотеці- 74!
Нашій бібліотеці 74 роки. Вона була заснована у 1946 році. Знаходилася в землянці , займала 2 кімнати , де нині проживає сім‘я Яворських. Книжковий фонд бібліотеки у той час складав 100 книг.
Завідуючою на той час була Кучис Галина Григорівна. У 60- их роках був зведений Будинок культури , 2 кімнати площею 65кв. м були призначені для сільської бібліотеки. Очолювала бібліотеку тоді Волошина В. О. Але за сімейними обставинами Віра Олексіївна змушена була переїздити на інше місце проживання, а отже залишити роботу. Тоді посаду бібліотекаря зайняла Вітрюк Валентина Дем‘янівна. 25 вересня 1964 року бібліотеку приймає Рибальченко Тамара Антонівна , яка працює до 1998 року. Потім вона передає фонд бібліотеки своїй донці- Кравчук Людмилі Павлівні. А в січні 2002 року бібліотеку знову очолює Тамара Антонівна.
За сумлінну та відповідальну працю, за особистий внесок у розвиток бібліотечної справи Тамара Антонівна була неодноразово нагороджена грамотами відділу культури . Вона майже 41 рік присвятила себе цій роботі, і будучи на пенсії, ще 10 років працювала в сільській бібліотеці. У 2005 році Т. А. Рибальченко йде на заслужений відпочинок . З лютого 2005 року посаду бібліотекаря зайняла авторка цих рядків, чим і займаюсь по сьогодні. Зараз фонд бібліотеки нараховує 5846 примірників , з яких 2675 - дитяча література. Кожен рік фонд бібліотеки поповнюється новими
надходженнями та періодичними виданнями , але не в такому обсязі , в якому хотілось би . Тому бібліотекарі використовують різні форми роботи з цього приводу , зокрема , акцію « Подаруй книгу бібліотеці». У 2019 році в приміщенні бібліотеки був зроблений капітальний ремонт.
Важливою частиною роботи стало відродження духовних здобутків українського народу, укріплення зв’язків між поколіннями , збереження традицій нашого народу.


Бібліотекар  Петрівської бібліотеки – Тетяна Корнєєва

Комментариев нет:

Отправить комментарий