"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 10 сентября 2019 г.





ВУЛИЦЯМИ РІДНОГО СЕЛА


Життєвий шлях людини починається із малої батьківщини - місця, де вона народилася та провела роки свого дитинства. Таким місцем для мене є моє село Демидове. Все тут рідне та знайоме. Милують очі природні пейзажі, які оточують село з усіх боків. Видніються безмежні поля пшениці, квітучі сади, пагорби та схили. Влітку вітер доносить до села духмяні пахощі степових трав.
На одній з вулиць, яка розташована на околиці села, знаходиться історична пам'ятка - зруйнований православний храм. Історія храму розпочинається із 1925 р., коли в грудні місяці одеським підрядником М. Сахаровим була укладена угода з радником М.М. Демидова Гаврилом Логіновим про будівництво в селі кам'яного храму "Нерукотворного образу". Прикраси для храму були привезені обозами з далекого Уралу.
Храм збирав дуже багато парафіян. Люди приїздили з усіх околиць, навіть з м. Анан'їва. При храмові була відкрита парафіяльна школа.
Храм був зруйнований при відступі радянських військ у 1941 році.
Йдучи вулицями рідного села, я часто думаю про те, що будинки дуже схожі на людей. У них своє життя, своя історія, своя доля. Скільки всього вони " побачили" на своєму віку.
Незалежно від пори року, моя мала батьківщина завжди прекрасна, мила і рідна серцю своїми неповторними місцями, добрими, привітними людьми та незабутніми спогадами.


Бібліотекар Демидівської бібліотеки Фоміна Т.М.


Комментариев нет:

Отправить комментарий