"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 1 июня 2018 г.


У центрі Всесвіту – дитина!

         1 червня – Міжнародний день захисту дітей, день дитинства – прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край, у дітей не повинно бути нещасливого дитинства… Наші діти веселі й бешкетливі, сумні й смішні, а іноді не за віком серйозні, наповнюють життя змістом, приємними турботами.
         Тому, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей на базі СОУПу районної бібліотеки для дітей – учнів 8-х класів ЗОШ І-ІІІст. №3, які прийшли з вчителем Пятіною О.С., бібліотекарі – координатори Кожарновська Л.Б. та Ручка Т.А. провели свято «У центрі Всесвіту – дитина!». Також на свято завітали працівники Березівського бюро правової допомоги – начальник відділу Гаврилович І.П., головний спеціаліст Танасійчук О.І., начальник Березівського сектору пробації Тимчук Д.О. Під час заходу діти більше дізналися про свято, переглянули відеоролики: «Міжнародний день захисту дітей», «Моє дитинство», «Дитинство не вмирай», «З Днем захисту дітей», «Діти України».
         Головне право кожної людини – право на життя, маленька людина теж має це право. Саме тому в 1989 році ООН прийняла спеціальний документ під назвою «Конвенція про права дитини» - це міжнародна угода. У ній держава дає зобов’язання дотримуватися прав кожної дитини. І наша країна теж підписалася під цим документом, а значить, пообіцяла всьому світу піклуватися про своїх малолітніх громадян. Про це, про права, та обов’язки кожної дитини, про різні громадські організації які підтримують, піклуються та допомагають дітям розповіла головний спеціаліст Березівського бюро правової допомоги Танасійчук О.І. Олена Іванівна звернула увагу дітей на те, що якщо їм потрібна допомога вони завжди можуть звернутися до них, а також служби у справах дітей та Центру соціальної служби сім’ї та молоді.
         Далі діти приймали участь у різноманітних конкурсах, відгадували загадки, читали вислови, бібліотекарі пригостили усіх присутніх дітей солодощами та в кінці свята діти на повітряних кульках писали побажання один одному та провели у нашому чудовому парку біля фонтану  флешмоб, промовляючи «Хай небо ніколи не хмариться,
                          Хай люди завжди посміхаються,
                          Ми скажемо всі,
                          Ми скажемо дружно
                       Хай буде мир,
                       Хай буде дружба!»
         То ж хай буде мир, хай всіх вітає кожного дня привітне сонечко, хай цвіте на личках дітей радісна усмішка, і хай дзвенить веселий дитячий сміх.
         Бажаємо усім дітям дитинства щасливого, сонечка манливого, радості в житті та удачі на путі!
         Зі святом! З Міжнародним днем захисту дітей!


Бібліотекар – координатор СОУПу                                 Кожарновська Л.Б.



































Комментариев нет:

Отправить комментарий