"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 23 августа 2016 г.

                   Мій край, Україна - найкраще місце на землі

         День народження держави, це світле свято здійснення мрій і сподівань багатьох поколінь наших предків, які з любов’ю творили і плекали українську націю, рідну мову, самостійну державу, мужньо боролися за її майбутнє. Україна заявила про себе на весь світ як суверенна,демократична та правова держава, а громадяни України отримали право вибирати владу і самим представляти, можливість самим вирішувати свою майбутню долю.
         До цієї дати працівники районної бібліотеки для дітей організували і провели патріотичні заходи. Бібліотекар Т. А. Шевченко провела історико – краєзнавчу подорож «Рідний край, де ми живемо, Україною зовемо».
         Захід проводився з метою зацікавити молоде покоління історією свого народу та країни; виховувати почуття національної гідності, гордості за свою Батьківщину, поваги до культурних цінностей, літературної спадщини та історії власного народу. Приємно було, що діти продемонстрували гарні знання з історії, культури та традицій України.
         Завідуюча бібліотекою Л. В. Янішевська провела бесіду –діалог «День Незалежності: історія і традиції святкування», яка викликала дітей  на відверту розмову «Що, на вашу думку означає Незалежність нашої держави?».
         Захід завершився поетично-ліричними рядками про Україну. Була представлена книжкова виставка літератури «Україно моя, Україно, я для тебе на світі живу», яка розкрила історію свята, показала його вплив на розвиток України та української нації. Крім книг на виставці були представлені вірші поетів про свободу, репродукції світлини з визначних подій нашої держави.

                                                           Зав. бібліотекою для дітей - Янішевська Л. В.







Комментариев нет:

Отправить комментарий