"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 12 августа 2016 г.

ДРУЖБА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ПОСМІШКИ

         Під такою назвою у Яснопільській бібліотеці  проведено виховний захід , метою якого було визначити поняття друг, товариш. Колективно з дітьми було визначено вимоги до поняття «товаришування». Бібліотекар  намагалася виховувати дружні стосунки між дітьми,розкрити переваги добра над злом на прикладі літературних героїв казок, розповідей,журнальних статей.
         На початку заходу автор цих рядків провела вступну бесіду про добро і уважність один до одного,доброзичливість, розуміння поваги один до одного. Активними учасниками були: Єрмоленко Яна, Чересеу Сергій.
         Продовженням була гра «Рідне словечко». На аркуші паперу кожний учасник написав  тільки одне слово, яке вони найбільше цінують в дружбі це слова: взаємодопомога, честь , повага, вимогливість  від себе,  будь терплячим.
         Діти активно брали участь у визначенні вимог до товаришування. Підсумок  оголосила  бібліотекар та оприлюднила правила спільної гри, товаришування.
         Активно обговорювалися питання: чому  в одних дітей багато друзів, а з іншими не хочуть гратися?
         Найактивнішими були : Коленацька Л., Чересеу Сергій, Лутицька Т., Москальчук Б., Москальчук Є. Цікавим був  заключний етап – пісні про дружбу у виконанні присутніх.
         Словами кота Леопольда «Давайте жити  дружно!» автор рядків закінчила захід.

Завідуюча Яснопільською бібліотекою – Л.М. Шмалько






Комментариев нет:

Отправить комментарий