"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 25 августа 2015 г.

«Національні меншини нашого краю»

         По всій Одеській області проходять заходи до задоволення культурних та освітніх потреб меншин.
         Бібліотекарем Саленко І. В. та завклубом Курмей Л. М. у Чорногірській бібліотеці провели пізнавальну годину «Національні меншини нашого краю». На захід були запрошені жителі села.
      Україна – багатонаціональна країна. З уроків географії ми знаємо, що на її території мешкають представники понад ста національностей. Але найбільша частина населення – 73 відсотки припадає на українців. Наше село не є винятком: в ньому проживають в мирі, труді і злагоді переважно українці, потім за чисельністю – росіяни, цигани, молдовани, болгари, гагаузи. Нашому селу майже 200 років, як його заснували та заселили сім’ї з Чорногорії: пізніше була заснована німецька колонія.
     Присутні розповідали про традиції, звичаї, побут, найпопулярніші страви свого народу. Про те як вони потрапили до Чорногірки. У селі є вже різнонаціональні сім’ї. Кожен житель має були обізнаний з історією свого народу, мусить знати, як жили наші діди, прадіди і знати сімейні обряди і звичаї.
         На завершення наголосили, що держава забезпечує належні права для національних меншин для їх комфортного проживання та добробуту.
         Був представлений на огляд матеріал Кулінець М. М. «Історія заснування і розвитку села Чорногірка».

 Зав. Чорногірською бібліотекою –

Саленко І. В.  

Комментариев нет:

Отправить комментарий