"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 февраля 2015 г.

ВЕЧІР – ПОРТРЕТ «ПРИЗЬБА ПОСМІТНОГО»

         31 січня відзначається 120-річчя з дня народження нашого славетного земляка, двічі Героя соціалістичної праці Макара Онисимовича Посмітного. Цього дня у с. Розквіт  з’єднуються його рідні, друзі, однодумці, послідовники, щоб низько вклонитися знайомому хліборобу, пом’янути світлу пам’ять Макара Онисимовича.
         Напередодні цієї славної дати в районній бібліотеці був організований та проведений вечір-портрет «Призьба Посмітного» для учнів 11-тих класів місцевої школи № 3 під супроводом вчителів Вольф В. Ф.  та Парасюк О. С. була представлена книжкова виставка «Великий хлібороб», де зібрана література про Макара Онисимовича. А бібліотекарі Павлова Л. О. та Кожарновська Л. Б. розповіли присутнім про цю величну постать в історії нашого району, про його особисте життя та професійну діяльність. В кінці зустрічі діти мали змогу переглянути фрагмент художнього фільму «Весна надежды», який був знятий в 1983 році режисером Тимуром Золоєвим. Фільм розповідає про трудові будні Макара Онисимовича, радощі та негаразди звичайної та видатної людини.
         Посмітного знав увесь світ. Про таких людей кажуть, що вони народжуються раз на сто років. Мешканці нашого району звикли до висловів: «Поїду до Посмітного», «Був у Посмітному». Село має чудову назву – «Розквіт», але люди кажуть: Посмітне. І це найвищий вияв народної шани. Його імя стало символом селянської мудрості, хліборобської звитяги. Макар Онисимович  увійшов  до історії як представник золотого генофонду нації, по ньому світ судив про наш народ.

Зав. МБВ – Войтенко О. В.
Березівської ЦРБ









Комментариев нет:

Отправить комментарий