"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 17 февраля 2015 г.

«АФГАНІСТАН – МІЙ БІЛЬ, МОЯ ПЕКУЧА ПАМЯТЬ»

         У жодному календарі день 15 лютого нічим не позначений. Але він особливий. Цього дня закінчилась  нарешті війна. Щороку  ветерани афганської війни відзначають останній день  виведення військ з Афганістану.
         14 лютого  бібліотекар Степанівської сільської бібліотеки та директор Степанівського Будинку культури Шпарталова Галина Гаврилівна  організували та провели виховну годину «Афганістан – мій біль , моя пекуча пам’ять».
         На заході були присутні воїни-афганці Вітюк Віктор Володимирович . Їхні  дружини Вітюк  Наталія Леонтіївна  та Сабанчук Ніна Володимирівна.
         Ведучі заходу розповіли присутнім  про події афганської війни та її страшні наслідки.
         Далекий грудень 1979 року… Далека та  чужа країна Афганістан… Скільки стерто, скільки горя за 10 років. Ніхто та ні що не має бути забутим, аби не забути – треба памятати , а щоб  памятати  - треба знати.
         Учасники заходу  Шаповал Людмила Іванівна, Домущі Валентина Адамівна, Яворська Марія Василівна, Піроженко Володимир Ілліч вітали воїнів-інтернаціоналістів та співали їм пісні на афганську тематику.
         Хвилиною мовчання присутні вшанували  пам’ять тих, хто віддав  своє життя, увійшовши в безсмертя.
Поставте скибку хліба на стакан
І голову схиліть  в скорботі вічній
За тих, кого убив Афганістан, чиї він душі ранив і скалічив.
         Покоління воїнів-афганців пройшло кривавими дорогами афганської війни,  залишаючи на них життя і біль втрат. Ми це пам’ятаємо  і пишаємося, що  поруч із нами живуть мужні,  відважні , рішучі чоловіки. Здоровя вам, сімейного благополуччя , і памятайте , що час  - найкращий лікар для душі та тілесних ран.

Бібліотекар Степанівської бібліотеки – Муринська О.В. та

Директор Степанівського Будинку культури – Шпарталова Г.Г.




Комментариев нет:

Отправить комментарий