"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

суббота, 31 января 2015 г.

«Україна – Єдина багатонаціональна родина»

         По всій Одеській області проходять заходи по реалізації державної політики щодо зміцнення  міжнаціональної злагоди та  порозуміння, задоволення  культурних  та освітніх потреб національних меншин. Нещодавно в дитячій районній бібліотеці пройшла година – толерантності під гаслом «Багато націй є на світі, але ми всі одна сім’я».
         Бібліотекарі Шевченко Т.А. та Вольф І.О. познайомили запрошених учнів 7 та 8 класів з історією та культурою націй, які проживають  на Березівщині. Наш край багатонаціональний за даними останнього перепису населення вдалося виявити особливості розселення національних меншин. На території України усіх жителів представники понад сто націй, національних меншин становить 27, 3%. Незважаючи на те, що в Березівці живуть переважно українці, наш край став другою домівкою та батьківщиною  для багатьох росіян, білорусів, чехів, молдован, євреїв, армян, циган та інших. Всі вони беруть активну участь суспільному житті міста. Запрошена гостя на захід Варданян Марина Мушейговна розповіла дітям багато цікавого з історії армянського народу, про їхні звичаї, обряди та пригостила присутніх національним блюдом  «Гата».

         Пролунали пісні народів багатонаціонального краю, а також дітям була представлена книжкова виставка «Національні меншини України».  Діти дізналися, що кожна людина незважаючи якої вона нації, має право користуватися своєю мовою, берегти і розвивати свої культурні традиції, має  право на національне самоусвідомлення та гідне існування. Що наша Україна – єдина багатонаціональна родина.

Комментариев нет:

Отправить комментарий