"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

суббота, 31 января 2015 г.

НАЦІОНАЛЬНІ МЕНШИНИ НАШОГО КРАЮ

         На території України проживають громадяни понад 100 національностей, які разом з українцями становлять 46 мільйонний народ України.  Найчисельнішими  з них після українців є росіяни, білоруси, молдовани , болгари, поляки, румуни, вірмени , цигани.
        Саме цій темі  присвячена виховна година «Національні меншини нашого краю», яка була проведена в Петрівській сільській бібліотеці. До бібліотеки були  запрошені люди різних національностей, які проживають  в нашому селі. З розповідей присутніх, в селі проживають: молдовани, - 11 чоловік, росіяни – 1, білоруси – 3, вірмени – 9.
       Не відмовилася від запрошення найстарша представниця однієї нації – Ткаченко Ольга Павлівна,  1940 року народження. Ольга Павлівна родом з Білорусії , до Петрівки переїхала в 1961 році на заробітки, працювала різноробочою. Саме тут і знайшла свою долю, вийшла заміж, народила 2 дітей.
       Гості заходу поділилися своїми спогадами про звичаї та традиції свого народу. Бібліотекар розкрила гостям такі поняття як «національні меншини» та «толерантність». Як підсумок бібліотекар наголосила: «Незважаючи на неоднорідність населення України, держава забезпечує належні права для національних меншин, для їхнього комфортного проживання та добробуту».


                         Завідуюча Петрівською бібліотекою – Корнєєва Т.П.

                                                                        

Комментариев нет:

Отправить комментарий