"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 14 февраля 2019 г.



«Нехай вогонь в душі палає довго і бурхливо, освітлюючи цей бурхливий світ» під такою назвою пройшла година – пам'яті присвячена 30 й річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з Афганістану в центральній районній бібліотеці, на базі СОУП з учнями Березівського професійного аграрного ліцею, викладачем Чернегою Юлією Володимирівною.
Афганська війна, брудна, неоголошена … Та хіба війни бувають чесними? Будь яка несе смерть, каліцтво, вдягає в жалобу тисячі сердець, материнських сердець. У війни холодні очі, у війни свій рахунок, своя безжальна арифметика. 15 лютого минає 30 років з дня закінчення війни в Афганістані. Але ця війна назавжди залишається болем у серцях нашого народу. Ми маємо знати і пам'ятати про страшні події афганської війни до тих пір, поки людство неспроможне буде сказати : «Ми не тільки не хочемо війни, ми зробили все, щоб її не було, і її не буде!».
Ми маємо пишатися мужністю, героїзмом, подвигом воїнів – афганців, та згадувати поіменно наших загиблих земляків.
Присутні переглянули відео-ролики «Мы – интернационалисты», «Пришел приказ», «Черный тюльпан», «Мы уходим», «Здравствуй, мама», «Разговор с портретом».
Не одним сивим пасмом закосичена  ця дата – 15 лютого, день, коли нарешті в далекому 1989 р. закінчилася для народів СРСР десятирічна, кривавиця трагічної війни в Афганістані. І, здається, навіки крейдяний пил і пісок осіли в молодих чубах воїнів – інтернаціоналістів. Слава вам, воїни – афганці! Низький уклін від усіх земляків, здоровя, миру, душевного спокою, злагоди, добробуту у великому  домі, що зветься – Україна.
 Хай буде все, що має бути:
І тихі радощі життя.
Калини цвіт і вишень біле диво
І мирних ранків сонячність щаслива
І наша вдячність нескінченна
І України бойові знамена.

Бібліотекар – координатор СОУП                                    Ручка Т.А.
















Комментариев нет:

Отправить комментарий