"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 24 января 2019 г.


Українці! Рідні браття!
Ще прийде весела днина.
Хай живе в серцях багаття
І квітує Україна!

         Сто років тому - 22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки. Це була одна з найвизначніших подій доби Української революції 1917-1921 років. Ухвалення цього документа означало об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. 
         Україна, починаючи з 1999 року, щорічно відзначає державне свято – День Соборності. Тому , з нагоди свята в ЦРБ на базі СОУПу було проведено урок державності «Моя Україна! Нам берегти тебе Соборну і єдину, і нам історію творить» для учнів 10-х класів ЗОШ 
I-III ст. №3 з вчителями Єпур Н.С та Пятіною О.С. Під час заходу усі присутні дізналися, яким важким шляхом пройшла Україна, щоб здобути незалежність і соборність своїх земель, про те  що ідея соборності бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві, про споконвічну мрію українців  щодо об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.  На початку заходу діти переглянули міні - виставу «Одна Батьківщина, і двох не буває» у виконанні Ковальчук Вікторії, Дідиченко Олександри, Златніка Яна.
         Було переглянуто відеоролики про Україну: «З Україною в серці», «Нехай квітує Україна», «Злука. День Соборності України», «Коротко про головне», «Перлина». Бонар Вікторія, Клосович Наталія, Щербакова Інна, Вандар Владислава декламували вірші «Соборна Україна», «В День Соборності та Злуки», «День Соборності».
         Сьогодні Україна переживає важкі часи. Часи, коли наші співвітчизники захищають на Сході свою країну від ворога. І ми вдячні їм за цей патріотичний подвиг. Ми, молоде покоління незалежної України віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скраплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети- побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Бібліотекар-координатор СОУПу
Ручка Тетяна.















Комментариев нет:

Отправить комментарий