"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 24 сентября 2015 г.

            «Державні та народні символи України» - під такою назвою в Раухівській бібліотеці було проведено усний журнал, приурочений до Дня Незалежності України.
         Метою заходу було дати дітям можливість відчути належність до української нації, виховувати любов до рідного краю, до своєї Батьківщини, знати державні та народні символи.
         Читальний зал був святково прикрашений вишитими рушниками, на столах у вазочках гілочки верби, калини, колоски пшениці, державні символи.
         Гостями заходу були учні 5-7 класів.
         Перша сторінка журналу була присвячена державним символам України. Бібліотекар розповіла про історію виникнення Прапора, Герба, та яке значення вони мають для держави.
         Друга сторінка журналу була відведена для ознайомлення учнів з народними символами. Бібліотекар зазначила, що крім державних символів, в народу України є споконвічні символи, з якими пов’язане все наше життя. Це: верба і калина, тополя, барвінок, вишня, криниця. Вони оспівані в піснях і віршах, легендах та казках.
         В третій сторінці журналу з дітьми була проведена вікторина «Україна єдина», а також присутні ознайомились з книжковою виставкою «Дивовиижна Україна».
         Наприкінці заходу бібліотекар висловила надію, що кожна дитина, яка була на заході залишила в своєму серці краплину любові до свого краю, до свого народу, мови, традицій та звичаїв.


         Бібліотекар Раухівської бібліотеки –
Ковальчук О. А.


Комментариев нет:

Отправить комментарий