"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 24 сентября 2015 г.

«БАГАТО НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ – ОДНА КРАЇНА»


         В Червоноармійській  бібліотеці відбулася година  спілкування «Багато національностей  - одна країна», на яку були запрошені діти середнього шкільного  віку. Цей захід було присвячено становищу представників національних меншин в Україні. Бібліотекар ознайомила присутніх з статтями 10 та 11 Конституції України, в яких гарантується вільний розвиток всіх національностей України,  їх культурних та духовних цінностей. В ході  години спілкування  юні читачі  бібліотеки дізналися скільки національностей налічується в Україні , в Одеській області, та в нашому селі. Бібліотекар запропонувала всіх присутніх пригадати  представники яких національностей є в їхньому роду, а також живе по сусідству. Бібліотекар пояснила дітям  значення слова «толерантність», а  діти заповнювали це визначення поняттями які, на їх думку , воно включає.
         Гості бібліотеки ознайомилися з виставкою, яка включає книги представників різних  національностей України, твори фольклору та образотворчого мистецтва.
         Завершилась година спілкування словами про те, що тільки спільні зусилля всіх громадян  України, не залежно від національності , можуть зробити нашу країну самостійною, процвітаючою європейською державою.




Завідуюча Червоноармійською  бібліотекою – Безродня І.П.

Комментариев нет:

Отправить комментарий