"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 14 апреля 2014 г.

                                         

УКРАЇНСЬКА  КНИГА: БІБЛІОТЕКА,
ЧИТАЧ, ПОГЛЯДИ НА ПРОБЛЕМИ


         Книга, як національний людський витвір , пройшовши всі процеси  розвитку цивілізації, і на сучасному етапі залишається незамінною. Саме книга і читання, як процес позитивно впливають на формування особистості, масової інформації. Читачі , книга, читання – проблемне питання, яке постійно вирішується, змінюються лише уподобання, літературні смаки, улюблені книги та їх твори.
            Бібліотеки приділяють належну увагу популяризації української книги, українських видавництв.
            В центральній районній бібліотеці був проведений семінар для бібліотекарів району на тему: «Читання української літератури: традиції та новації».
            З доповіддю «Завдання і перспективи роботи бібліотек району по популяризації як класичної , так і незнаної багатьма періодичними людьми сучасної української літератури виступила директор ЦБС  Віншель Т.М.
            З видавництвами , які випускають українську літературу та огляд цієї літератури представила провідний бібліограф ЦБС – Калашник Н.М.
            Увазі бібліотекарів була представлена книжкова виставка «Сходинками сучасної української літератури».
            Огляд електронних бібліотек української художньої літератури  «Українська література в Інтернеті» зробила головний МБВ – Павленко К.А.
            З консультацією «Популяризація творів сучасної української літератури: Нові традиційні форми» виступила зав.МБВ – Шестопалова Н.В.
            Досвідом роботи про читання української книги та її популяризації виступили зав.відділом  обслуговування – Войтенко О.В. та зам. директора по роботі з дітьми – Янішевська Л.В.
            Враховуючи різноманітність форм і методів, процес читання залишається  проблемою ми маємо цікаву українську літературу, якій потрібен цікавий сучасний інтелектуальний читач. Бібліотеки шукають нові активні форми спілкування з читачами, щодо популяризації  української літератури, вносять свій внесок у підняття престижу сучасної української книги.





Комментариев нет:

Отправить комментарий