"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 22 апреля 2014 г.

Кращим читачем року визнано ученицю 6-В класу ЗОШ №3 Тетяну Вічковську

             Кожну весну Березівська дитяча районна бібліотека збирає найактивніших читачів аби визначити кращих юних шанувальників поетичного слова та дитячої прози у рамках Всеукраїнського конкурсу "Кращий читач року".

          Зараз, в епоху Інтернету та смартфонів, діти не забувають читати наймудрішого порадника  - Книгу і відвідувати бібліотеку. Тому учні міських шкіл із задоволенням взяли участь у цьому заході. Крім цього, сюди завітали також гості - вчителі української мови та літератури ЗОШ №1 Т. І. Доценко та О. А.  Драгуца. У читальній залі бібліотекарі організували книжкову виставку "Письменники України - для дітей". На початку конкурсу учасників та гостей привітала Королева книг, яку зіграла учениця 3-Б класу ЗОШ №3 Маргарита Томікова. Програма складалася з трьох етапів. У першому необхідно було розповісти про улюблену книгу, у другому - продекламувати вірш, а в третьому - відповісти на питання літературної вікторини. Перевіряли ерудованість та логіку юних читачів ведучі - бібліотекарі Тетяна Шевченко та Ірина Вольф. 
           Визначало кращих журі, у складі директора Березівської ЦБС Тетяни Віншель, заступника директора ЦБС по роботі з дітьми Людмили Янішевської та бібліотекаря Людмили Іскри. Читацькі анкети надали 22 дитини. Крім цього, вони представили свої читацькі щоденники. Найкращий - у вигляді метелика - зробила учениця ЗОШ №3 Аліна Волкова. Паузу між етапами конкурсу заповнив грою на піаніно юний читач, 6-класник ЗОШ №1 Давид Леванчук.
          Як зазначають бібліотекарі, в порівнянні з минулим роком діти стали більше читати твори Тараса Шевченка, Лесі Українки, Ліни Костенко, Всеволода Нестайка, Ярослава Стельмаха. Підсумки цьогорічного конкурсу наступні- звання "Кращий читач року" отримала учениця 6-В класу ЗОШ №3 Тетяна Вічковська, друге місце посів шестикласник ЗОШ №1 Олександр Чобар. А третю сходинку між собою поділили Аліна Волкова (ЗОШ №3) та Єлизавета Лабунська (ЗОШ №2). Їх та всіх інших учасників наприкінці конкурсу нагородили почесними грамотами.    

Комментариев нет:

Отправить комментарий