"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 1 декабря 2017 г.

Здоров'я – одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя. Здоров'я – це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів, психологічне, соціальне і духовне благополуччя.
         Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні ВІЛ і його кінцева стадія СНІД. СНІД – особливо небезпечна хвороба, смертельна для людини.       З 1988 року 1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
         Бібліотекарі-координатори СОУПу Кожарновська Л. Б., Ручка Т. А. на чолі з директором ЦБС Павленко К. А. також приєдналися до дня боротьби з ВІЛ/СНІДом і організували для учнів 9-Б класу Березівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 з заступником з виховної роботи Шевченко І. М.  медіа-лекторій «СНІД-смертельна загроза людству», за участю лікаря-фтизіатра, лікаря кабінету «Довіра» Кінарьової Л. М., яка розповіла дітям основні шляхи зараження та передачі ВІЛ/СНІДу, про небезпеку та масштаби захворювання населення Одеської області та Березівського району. Надала дуже корисну інформацію про те, де потрібно і як пройти обстеження, як поводитись якщо людина вже захворіла та взагалі як уберегти себе і своїх близьких від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю.
         Організатори заходу донесли до присутніх інформацію про пандемію ВІЛ/СНІДу, запропонували зачитати разом значення слів «ВІЛ» та «СНІД», також переглянули низку відео-роликів та фільмів: «ВІЛ. СНІД», «СТОП СНІД», «День боротьби з ВІЛ. СНІД», «Життя на повну силу».
         У ході медіа-лекторію діти читали вірші на дану тематику.
            Міжнародним символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, яка поєднала людей багатьох країн. Усі присутні заходу виявили бажання приєднатись до надії, солідарності, пам’яті та причепили  собі  червону стрічку.
         Після надто важкої, а простіше, жахливої інформації, яку сьогодні почули діти, неможливо не вибрати ЖИТТЯ. Тому бібліотекарі-координатори провели флеш-моб «Життя – це шанс».
         Хочеться побажати усім любити свою сім’ю, берегти її від страху і жалю, щоб були твердими у справах і думках, тільки у хороших, щоб наша молодь не давла себе зламати й підкорити, бо на світі треба гідно всім прожити. Сподіваємось, що вони це зможуть!

Бібліотекар-координатор СОУПу                                               Л. Б. Кожарновська










































Комментариев нет:

Отправить комментарий